Lydighed

DcH lydighedsprogram er den direkte forsættelse af begynder/hvalpehold.

Her vil man gradvis øge sværhedsgraden af øvelserne til brug i dagligdagen og hvis man skulle få lyst

til at komme ud og prøve konkurrence i DcH lydighedsprogram.Al indlæring foregår ved positiv indlæring. Det gøres ved at vejlede hunde til den ønskede adfærd ved

hjælp af legetøj, godbidder og verbal ros samtidigt stilles der lidt større krav fra føreren til hunden. F.eks. skal den kunne gå på plads i længere perioder inden der falder belønning.Hvad er målet?   

Lineføring/fri ved fod: Målet med en lineføring er, at hunden følger villigt med, med højre skulder ud for førerens venstre knæ, under almindelig gang, løb, langsom gang, ved omkringvending samt højre og venstre sving. Når vi har alt dette på plads tager vi linen af, og går over til fri ved fod og træner de samme ting.


Stå: Hunden skal lære at stå på kommando i et vist antal sekunder. Til start stopper man op sammen med hunden og giver kommandoen ”stå”. Når man bliver bedre, begynder man at give kommandoen under gang og samtidig bliver tiden, som hunden skal blive stående inden man vender tilbage til den, øget.

Dette var et par eksempler på, hvordan vi øger sværhedsgraden. (evt. link til lydighedsprogrammet)

Det meste af det, der trænes på lydighedsholdene kan bruges til at gøre livet sammen med vores hunde nemmere i hverdagen, samtidig med at det er de øvelser, der skal bruges under konkurrence.DcH lydighedsprogram er opdelt i 4 klasser: C. Klassen, B. klassen, A. klassen og E. klassen (eliteklasse). Dette er de officielle klasser.I DcH Sydthy har vi en begynderklasse, der hedder Ny C. Dette er lavet i samarbejde med vores venskabsklubber; Thyholm, Thisted og Hanherred, som vi laver nogle venskabskonkurrencer sammen med.I Ny C/C er øvelserne der trænes: lineføring, stå, sid, dæk, spring og apport.

I C kommer der to øvelser mere på. Et frit søg efter 1 genstand og en rundering.

Sværhedsgraden øges samtidig lidt på de resterende øvelser.


I B øges sværhedsgraden igen på de øvelser vi kender, og der føjes igen 2 øvelser til. Fremadsendelse og spor. Sporet er for første gang noget, der måske ikke er helt åbenlys anvenligt 

Til daglig. Det er dog den mest fantastiske måde at køre hunden træt på. Den er blevet brugt og slapper rigtig godt af bagefter.I A gøres alle øvelser sværere igen, og rundering byttes ud med eftersøgning efter to figuranter i et areal på 80 gange 250 skridt og en halsgivning på en ”død” genstand.

I E har vi toppen af de danske hunde der går til konkurrence i DcH lydighedsprogram. Alle øvelser får lidt større krav. En hund i denne klasse er på banen i alt ca. 2 timer på en konkurrencedag.

(Her er et link til DcH lydighedsprogram: )
Alt hvad der er indøvet her, har foregået i et positivt samarbejde mellem hund og fører.

Vi arbejder med belønning af den adfærd vi ønsker og ignorere/aflede/stoppe uønsket adfærd


Lydighed